15.5.08

Dinamo

Katra KHL komanda savā starpā spēlēs četrās divīzijās, un katrs klubs aizvadīs pa divām spēlēm savā laukumā un izbraukumā ar savas divīzijas komandām, kā arī pa vienam mačam mājās un izbraukumā ar citas divīzijas komandām.

Pēc čempionāta pirmā posma beigām 16 labākās komandas nodrošinās dalību play-off izcīņā, turklāt katras divīzijas uzvarētāji izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūs automātiski. Pārējās komandas, kas būs sakrājušas visvairāk punktus regulārā čempionāta beigās, play-off izcīņā iekļūs neatkarīgi no divīzijās, kurā tie spēlē.

No divām komandām, kas cietīs neveiksmi pusfinālos, KHL bronzas medaļas iegūs klubs, kas regulārā čempionāta ieskaitē būs ieņēmis augstāko vietu. Sākot ar 2009./2010. gada sezonu, sakarā ar pieaugušo komandu skaitu, divīzijas tiks noteiktas pēc ģeogrāfiskā principa.

"Vakar mums zvanīja kluba "Karlovy Vary" pārstāvis, kurš izteica vēlēšanos spēlēt KHL, taču no nākamās sezonas. Vispār, klubu interese ir milzīga un izveidojusies pamatīga rinda," pastāstīja KHL izpilddirektors Vladimirs Šalajevs.

KHL uzstādījusi arī klubu algu griestus. 2008./2009. gada sezonā hokejistu algām katrs klubs varēs tērēt ne vairāk par 620 miljoniem rubļu. "Ja šie griesti tiks pārkāpti, klubam tiks piemērots sods – būs jāmaksā soda nauda, kas būs līdzvērtīga tai summai, par kādu tiks pārsniegts šis limits. Ja tas atkārtosies vēlreiz, komanda no nākamās sezonas tiks izslēgta no KHL," pavēstīja Šalajevs.

Tomēr KHL spēlējošie klubi būs tiesīgi spēlētājiem izmaksāt prēmijas, kas neietilps algu griestos.

Kopējā komandas pieteikumā laika posmā no 2008. gada 1. septembrim līdz play-off sākumam varēs būt ne vairāk par 25 hokejistu vārdiem, ieskaitot trīs vārtsargus. Tāpat noteikts arī leģionāru limits: komandas sastāvā var būt ne vairāk par pieciem ārzemju laukuma spēlētājiem. Leģionārs-vārtsargs būs līdzvērtīgs diviem leģionāriem-laukuma spēlētājiem. Uz Latvijas, Baltkrievijas un Kazahstānas klubiem jebkādi leģionāru ierobežojumi un aizliegumi neattiecas.

Uz katru KHL čempionāta spēli pieteikt varēs ne vairāk par 21 hokejistu, tajā skaitā ne vairāk par četriem leģionāriem neatkarīgi no spēlētāju ampluā. Tajā pašā laikā, klubs uz spēli nevarēs pieteikt vairāk par vienu ārzemju vārtsargu. Vārtsargs-leģionārs, kurš pārstāvēs Krievijas klubu, regulārajā čempionātā nedrīkstēs aizvadīt vairāk par 50% spēles laika.

Tāpat kļuvis zināms, ka KHL pirmā spēle tiks aizvadīta 2. septembrī, kad savā starpā spēlēs Ufas "Salavat Julaev" un Jaroslavļas "Lokomotiv" klubi. Galīgais KHL kalendārs tiks apstiprināts jūnija sākumā. Pēc Šalajeva vārdiem, tas jau esot gatavs, tomēr tagad jāgaida Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) apstiprinājums.

Kalendārs būs ļoti smags, jo 2009. gada pasaules čempionāts hokejā startēs ļoti agri, aprīļa 20. datumos. Savukārt pusfināla un fināla sērijas tiks spēlētas līdz četrām, nevis trim uzvarām.

Atgādināsim, ka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" KHL regulārajā čempionātā spēlēs Harlamova divīzijā kopā ar Omskas "Avangard", Jaroslavļas "Lokomotiv", Toljati "Lada", Novisibirskas "Sibir" un Habarovskas "Amur" komandām.

Focusdep.com

Nav komentāru: