15.5.08

Vismaz 3 vieta buus :D

Pirmais puslaiks – Ventspils sāk un uzvar
Valdis Valters starta pieciniekā bija veicis divas maiņas, kamēr Gašpers Okorns vienīgi pieredzējušā Uvja Helmaņa vietā laukumā sūtīja Pāvelu Veselovu. Kaut kā pārsteigt šādi piecinieki nespēja ne vienu, ne otru komanda. Mačs sākās ar diezgan līdzīgu cīņu, bet ceturtdaļas otrajā pusē viesi pamazāk sāka attālināties. Kamēr ventspilnieki guva punktus no tālākas un tuvākas distances, mājinieki sāncenšu aizsardzību apspēlēja ar pamatīgām grūtībām. Skanot desmitminūtes beigu signālam tablo vēstīja likumsakarīgu BK "Ventspils" pārsvaru – 31:18. Interesanti, ka lielāko daļu punktu ventspilniekiem savāca trīs spēlētāji – 10 punktus guva Džastins Lavs, deviņus sameta Pāvels Veselovs, bet astoņi bija Džerija Maknamaras rēķinā.

Otrajā ceturtdaļā vefiešiem klājās vēl smagāk, jo nepilnu sešu minūšu laikā viņiem izdevās gūt vien četrus punktus, kamēr ventspilnieki atbildēja ar desmit. Akins Akingbala pēc Raimonda Gabrāna piespēles triecot bumbu grozā panāca jau 41:22, tomēr turpinājuma šim izrāvienam nebija. Mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas, ar ko mača gaitas salaušanai gan bija par maz. Pēc desmit spēlētām minūtēm ventspilnieki bija iekrājuši 15 punktu pārsvaru – 48:33. Zinot, ka pirmā mača otrajā puslaikā BK "Ventspils" nospēlēja ievērojami labāk, nekā pirmajā, varēja domāt, ka spēles liktenis jau izšķirts, tomēr tāpat bija zināmi gadījumi, kad Okorna padotie lielu pārsvaru izsēj vienā rāvienā.

Jubilāri intrigu tomēr sarūpē
Otrais puslaiks sākās ar Jura Patmalnieka uguņošanu, kurš divas reizes pēc kārtas iemeta no tālmetienu līnijas (48:39), un uzreiz kļuva interesantāk. Sajutuši, ka maču vēl var glābt, VEF spēlētāji sāka enerģisku pakaļdzīšanos un tiešām pamazām deldēja savus mīnusus. Ceturtdaļas vidū Māris Gulbis noslēdza uzbrukumu ar precīzu metienu divu punktu vērtībā, pietuvinot savu komandu viena metiena attālumā - 54:52. Ceturtdaļas turpinājumā aukstasinīgāk un pacietīgāk tomēr nospēlēja viesi. Vispirms mājiniekus ar tālmetienu atvēsināja pirmās spēles neveiksminieks Raimonds Gabrāns, pēc tam Akselis Vairogs divas reizes bija precīzs no soda metienu līnijas, panākot BK "Ventspils" komfortablāku pārsvaru 59:52. Mājinieki gan spēja panākt -3 (58:61), tomēr pirms izšķirošajām desmit minūtēm ventspilnieku pārsvars jau bija sešas acis - 66:60.

Tās sākumā Lavs un Gabrāns ar tālmetieniem panāca 72:62, un šāds pārsvars turējās arī atlikušajā laikā. Komandas punktus guva pārmaiņus, tāpēc viesu pārsvars nedz palielinājās, nedz saruka, kas, protams, bija pa prātam ventspilniekiem. Tiesa nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Ronalds Zaķis, triecot bumbu no augšas, panāca 75:81 un iededza pēdējo cerību staru. Nākamais BK "Ventspils" uzbrukums bija neprecīzs, tomēr VEF atbildēja ar to pašu, un kad minūti līdz mača beigām no tālmetienu līnijas precīzs bija Jānis Strēlnieks, kļuva skaidrs, ka šajā cīņa viss ir galā. Mājinieki, kas otrajā puslaikā parādīja lielisku cīņas sparu, kluba atjaunošanas jubilejā tomēr palika bez patīkamākās dāvanas – 84:77 un 2:0 BK "Ventspils" labā, un, kas zina, varbūt jau sestdien mēs uzzināsim šīs sezonas bronzas komandu.

Cyberdunk.com

Nav komentāru: